MIDDAGSTIPS
En av min och N:s favorit rätter är Wraps med chilifräst kyckling och avokado & tomat salsa. Rätten ger en frisk och nyttig känsla eller jag vill i alla fall övertyga mig själv om att den är lite nyttigare än vanliga tacos och burritos. Men viktigast av allt, den går otroligt fort att förbereda och tillaga, vilket är perfekt om man vill lyxa till vardagen lite.
Förberedningstid: cirka 20 min
Tillagningstid: cirka 10 min
Till 4 personer
600g kyckling bröst
2-4 vitlökar (beror på hur mycket du gillar vitlök)
2 röda chilifrukter (beroende på styrka)
1 dl stark hönsbuljong
1 lime
SALSA
2 tomater
2 avokado
1 liten rödlök
koriander
olivolja
1 lime
salt & peppar
Tortilla
salad eller andra tillbehör som passar
Börja med att strimla kycklingen och låt den marinera i saften från 1 lime.
Sätt på ugnen på 100 grader och ställ in en ungsform som bara ska bli varm.
SALSA: Tärna avokado och tomat och hacka rödlöken och korander. Blanda och smaksätt med saften från den andra limen, olivolja och salt & peppar. Lime saften kommer hjälpa att hålla avokadon fräsh samt ge en härlig syrlighet.
Hacka vitlök och chili och stek kycklingen tillsammans med vitlöken och chilin i olja. När det är klart lägger du över den i den nu varma ungsformen. Koka upp buljongen i stekpannan och häll över kycklingen (det här steget brukar jag dock skippa).
Värm upp tortilla bladen enligt anvisning och middagen är klar.
Vi brukar lägga till lite annat som vi gillar, tex gräddfil, riven ost etc. Så duka fram dina favoriter!
Har ni några tips på middagsrecept?